Peta Melaka

Anda di sini :: Laman Utama :: 
Peta Melaka
Malaysia terletak satu hingga tujuh darjah ke utara garisan khatulistiwa. Negeri Melaka, salah satu dari empat belas negeri dalam Malaysia, terletak di Barat Daya Semenanjung Malaysia mengadap Selat Melaka bersempadan dengan Negeri Sembilan di Utara dan Johor di Selatan.
Keluasan Melaka adalah 1,650 kilometer persegi dan ianya dibahagikan kepada tiga daerah iaitu Melaka Tengah, Alor Gajah dan Jasin.
Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) membolehkan Melaka diakses dari semua negeri di Malaysia. Perjalanan ke Melaka mengambil masa satu jam setengah melalui jalanraya dari Kuala Lumpur dan lebih kurang tiga jam dari Singapura.
Salah satu cara lain untuk sampai ke Melaka adalah dengan menggunakan jalan tepian pantai dari Kuala Lumpur yang melalui Klang, Morib dan Port Dickson sebelum sampai ke Melaka. Mereka dari Singapura boleh mengambil jalan indah yang melalui kawasan kampung dan ladang.
English
Malaysia is situated one to seven degrees north of the equator. The State of Melaka, one of the fourteen states within Malaysia, is situated on the South-Western Coast of Peninsular Malaysia facing the Straits of Melaka and sandwiched between the states of Negeri Sembilan and Johor.
Melaka covers an area of 1,658 square kilometers and is divided into three districts, namely Melaka Tengah, Alor Gajah and Jasin.
The North-South Expressway allows easy access into Melaka from all states of Malaysia. It takes about an hour and a half to travel by road from Kuala Lumpur to Melaka and approximately three hours from Singapore.
Another way to get to Melaka from Kuala Lumpur is to take a leisurely drive through the coastal and country roads passing through Klang, Morib and Port Dickson before arriving in Melaka. Those coming from Singapore can take the picturesque route passing through coastal kampungs or villages and plantations.
Powered by Phoca Map